به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از ايسنا: رامين مهمانپرست سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان در نشست هفتگي خود صبح روز سهشنبه به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره اقدامات تروريستي عليه شيعيان پاکستان گفت: متاسفانه اقدامات تروريستي در کشورهاي منطقه جان مردم بيگناه را به خطر انداخته است ما از دولت پاکستان انتظار داريم که تلاش بيشتري براي مقابله با تروريسم به خرج دهد و همه کشورهاي منطقه براي ريشهکن کردن اين پديده شوم بايد همکاري کنند.
مهمانپرست اضافه کرد: حتما سازمان همکاريهاي اسلامي ميتواند نقش جدي در بسيج کشورهاي منطقه براي مقابله با اين مساله داشته باشند تروريسم حاصل دخالتهاي کشورهاي خارجي در منطقه است براي دستيابي به اهداف سياسي خود اين پديده شوم را ايجاد کردند و ميبايست با کمک کشورهاي منطقه اين مساله ريشهکن شود.
وي درباره بحران مالي خاطر نشان کرد: ما مواضع خود را در آينده نزديک به شکل دقيق اعلام ميکنيم اصول سياست خارجي کشور ما براساس احترام به تماميت ارضي کشورها است و اينکه گروههاي مسلح با حمايت کشورهاي خارجي ثبات و امنيت کشورها را به خطر مياندازند نبايد مورد حمايت قرار گيرند همان مشکلي که در منطقه خاورميانه با آن روبرو هستيم و در سوريه گروههاي مسلحي مشغول بيثباتي و ناامني در اين کشور هستند و متاسفانه برخي از کشورهاي غربي از آنها حمايت ميکنند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان تصريح کرد: ما معتقديم بايد ثبات و امنيت برقرار شده و تماميت ارضي کشورها مورد احترام قرار گيرد و هرگونه مطالبات مردمي از طريق روند دموکراتيک و روشهاي مردم سالارانه تامين شود.
مهمانپرست درباره مذاکرات ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: همانطور که در گذشته اطلاعرساني شده بود فردا دور جديد مذاکرات ميان نمايندگان کشورمان و آژانس در ايران برگزار ميشود. اين مذاکرات در چارچوب فني و حقوقي خود دنبال ميشود نشستهايي که تاکنون برگزار شده مثبت تلقي شده است و اميدواريم در اين نشست تفاهم کلي حاصل شود همانطور که معاون آقاي آمانو، رييس هيات مذاکرهکننده از طرف آژانس مذاکرات را در گذشته مثبت تلقي کرده بوده و اعلام کرده که ميتوان در اين نشست ميتوان به يک توافق جامعي دست يافت.
وي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام کرده است که براي مذاکرات سازنده آماده هستيم و اميدواريم با به رسميت شناخته شدن تمام حقوق هستهيي کشورمان اين مذاکرات هرچه سريعتر به نتيجه برسد و براي اقدامات احتمالي و نگرانيهايي که ممکن است به لحاظ فني وجود داشته باشد آمادگي رفع اين ابهامات و نگرانيها را داريم.
مهمانپرست همچنين در مورد درخواست سازمان بينالمللي انرژي اتمي براي بازديد از سايت پارچين گفت: ما براي همکاري با آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاکنون بيشترين تلاشها را انجام دادهايم ما عضو آژانس هستيم و معاهده انپيتي را امضا کردهايم و جز اولين کشورهاي بودهايم که اين معاهده را امضا کرديم و به آن پايبند هستيم.
وي تاکيد کرد: مذاکرات ما و آژانس بايد چارچوب حقوقي و فني داشته باشد و بر اين اساس تاکنون نشستهاي مختلفي برگزار شده است. ما از آژانس ميخواهيم فعاليتهاي ما را به رسميت بشناسند و طبيعي است اگر آنها نيز نگرانيهاي داشته باشند آمادگي داريم اين ابهامات را برطرف کنيم و اين در يک مجموعه کامل قابل انجام است ما قبلا هم توافقي با آژانس انجام داديم که در آن زمان اعلام کرديم همه نگرانيها و سوالهايي که آژانس درباره فعاليتهاي صلحآميز کشورمان دارد يکجا ارائه دهد و ما نسبت به رفع ابهامات اقدام خواهيم کرد و در ازاي حل همه اين ابهامات پرونده هستهيي ما روال طبيعي خود را بايد دنبال کند و مباحثي که درباره فعاليتهاي ما مطرح است پايان يابد با وجود اينکه زودتر از زمان مورد توافق همه سوالات آژانس را پاسخ داديم و آژانس رسما به رفع ابهامات تاکيد کرد اما به توافقي که انجام شده بود عمل نکرد که بهانه آژانس ادعاهاي غير مستند مقامات آمريکايي بود.
وي ادامه داد: اين يک تجربهاي بود که اگر قرار باشد ما به توافقي برسيم بايد طرف مقابل تعهداتش کامل مشخص باشد اگر قرار باشد هر روز راجع به نقطهاي از ايران ادعاهايي صورت گيرد و به بهانه آن بخواهند همه مراکز نظامي ما را مورد بازديد قرار دهند و نهايتا هيچ تعهدي نسبت به فعاليتهاي هستهيي صلحآميز ما نداشته باشند اين وضعيت انتها نخواهد داشت.
مهمان پرست تاکيد کرد: پارچين منطقه نظامي است و به همين دليل فعاليتهاي خود را ادامه ميدهد و هيچ ارتباطي به فعاليتهاي هستهيي ندارد قبلا دو بار توسط آژانس اين منطقه بازديد شده است به هرحال هر بحثي که وجود داشته باشد در نشست مقامات ايران و آژانس بينالمللي مطرح ميشود در يک همکاري کامل هم بايد حقوق کامل هستهيي ما به رسميت شناخته شود و هم ميتوان نسبت به رفع ابهامات و نگرانيها در چارچوبهاي مشخص به توافق رسيد.
مهمانپرست همچنين درباره آخرين اخبار مذاکرات ايران و 1+5 گفت: هفته گذشته ايران پيشنهادات خود را درباره زمان و مکان مذاکرات اعلام کرد و شب گذشته خانم اشميد تماسي با آقاي باقري داشتند و در اين گفتوگوي تلفني درباره زمان مذاکرات بعدي توافق کردند، البته قرار شد که معاون خانم اشتون در اسرع وقت پاسخ کشورهاي 1+5 درباره محل مذاکرات را هم اعلام کند تا بتوانيم مذاکرات را از سر بگيريم و دنبال کنيم.
وي افزود: ما در مذاکرات مسکو همه پيشنهاداتمان را به 1+5 اعلام کرديم آنها فرصت خواستند تا به اين پيشنهادات پاسخ دهند و پيشنهادات را مثبت و سازنده عنوان کردند حدود شش ماه از آن تاريخ ميگذرد و تاکنون ظاهرا آمادگي براي ادامه گفتوگوها و پاسخ به پيشنهادات ما را نداشتند اميدواريم هر چه سريعتر به توافق نهايي برسند.
وي در مورد اينکه آيا زمان توافق شده اواخر ژنوايه خواهد بود؟ گفت: موقعي که مکان مذاکرات مشخص شد زمان و مکان را با هم اعلام مي کنيم.